/
Aktuális » IV. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny

IV. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny

Időpontja: 2012. július 8. vasárnap, 11 óra

Nevezési lap: LETÖLTHETŐ

Örömmel értesítelek benneteket a negyedik, Gyöngyösön megrendezésre kerülő országos hastáncversenyről. Az idei verseny rendhagyó lesz, ugyanis stílus szerint csak 3 kategóriában lehet indulni: show, fúziós és fantazy. Klasszikus és modern raqs sharkyval, orientál dallal és dobszólóval az idén nem lehet nevezni.

Mit jelent a fent megnevezett 3 kategória, amiben indulni lehet?

Show: eszközös táncok, színpadi folk, pop (pl. beledi-pop, saidi-pop, shaaby stb.), bármilyen hastáncos zenére (itt nevezhetsz pl. fátylas tánccal, melayás tánccal, botos tánccal, vagy akár debke, khaleegy tánccal, beledivel is stb.)

Fúziós: bármely olyan tánccal lehet nevezni, ami a hastánc elemeken kívül más táncok elemeit is tartalmazza, pl. spanyol, cigány, szamba, stb., de hastánc elemeket minimum 50%-ban tartalmaznia kell. Pl. szambás dobszólóval itt nevezhetsz.

Fantazy: bármi más, ami az előző 2 kategóriába nem fér bele, itt lehet nem hastánc zenével is nevezni, a táncnak viszont hastánc elemeket minimum 50%-ban tartalmaznia kell. Törzsi, ATS, Tribal fusion, gótikus táncosok ide jelentkezhetnek.

MINDEN KATEGÓRIA ZENÉJE TARTALMAZHAT DOBSZÓLÓ RÉSZLETET, de max. a zene egyharmada lehet dobszóló.

Korosztály szerint az alábbi kategóriákban lehet nevezni:
Gyermek szóló páros csoportos
Junior szóló páros csoportos
felnőtt szóló páros csoportos
senior szóló páros csoportos
A nevezési lapon az életkort fel kell tüntetni, a beérkezett nevezések alapján lesznek kialakítva a korosztály szerinti bontások.



IV. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny

Kategóriák tudásszint szerint:

Kezdő kategóriába az nevezhet, aki kezdő kategóriában első helyezést még nem ért el, nem oktató, és nem rendszeres fellépő. Az idei, 2012. év eredményei nem számítanak, csak a korábbi évek.

Középhaladó kategóriába az nevezhet, aki rendszeres fellépő, középhaladó kategóriában első helyezést még nem ért el. Az idei, 2012. év eredményei nem számítanak, csak a korábbi évek.

Haladó kategóriába az nevezhet, aki versenyen első helyezést ért már el középhaladó kategóriában, vagy oktató, vagy rendszeres fellépő és fellépéseiért pénzt kap. Az idei, 2012. év eredményei nem számítanak, csak a korábbi évek.

Egy versenyző több stílussal is nevezhet egy kategórián belül, nyereményt viszont csak egyszer kap. Nem lehet ugyanaz a személy vagy csoport első és második helyezett is, ilyenkor a magasabb pontszámmal elért eredményétt számítjuk.

A kategóriák NEM kerülnek összevonásra, bármennyi nevező lesz.

Zene: a zene maximális hossza nincs meghatározva, körülbelül 3-5 perces terjedelem legyen, így nem kell levágni a zenét. Kérem a nevezéskor átküldeni email-en a zenéket, illetve a versenyre is hozza magával mindenki biztonsági tartalékként. Ha technikai hiba miatt megakad vagy megáll a zene, az nem jár pontlevonással. Onnan lehet folytatni, ahol megállt. Természetesen a zsűri figyelni fogja, hogy ilyen helyzetben hogyan reagál a táncos.

Tánctér: trapéz alakú, a második szintről lépcsőn kell lejönni. Szélessége 3 m a lépcső előtt, elől 9 m. A zsűri szemben fog elhelyezkedni. A lépcsőtől a zsűri asztaláig kb 5m hely van.

Értékelés: 0-20 pontig.
A pontszám összetevői:
Max. 5 pont a kategóriának megfelelő zene és ruhaválasztásra.
Max. 5 pont eszköztechnikára és/vagy tánctér használatra.
Max. 10 pont a táncmozdulatok pontosságára, tánctechnikára, koreográfia szerkesztésére, a tánc/stílus/kategória jellegéhez való hűségre.
Az értékelőlapok a verseny végén elvihetők.

A zsűri tagjai: Mahasti, Győrffy Katalin, Lehotai Lívia, Shilla, Monitta.

A zsűritagok saját tanítványt nem pontoznak, ilyen esetekben átlagot számítunk.

Nyeremények:
Oklevelek, emléklapok, értékelő lapok, valamint a szponzorok, zsűritagok és a szervező felajánlásai. Részletek hamarosan.

A nézőknek belépődíj a rendezvényre: NINCS

A verseny helyszíne: Gyöngyös, Malomudvar Rendezvényház, Pesti út 35. www.malomudvar.hu.
Szállás igényelhető!

Jelentkezési határidő: 2012. június 18.

Nevezési díj:
Szólótánc: 3500.-Ft
Páros tánc: 3000.-Ft/fő
Csoportos tánc: 2000.-Ft/fő

A befizetett összeget a versenyző részéről történő visszamondás esetén 50%-ban áll módunkban visszatéríteni.

Fizetési határidő: 2012. június 18.
A fizetés átutalással vagy közvetlen befizetéssel a bankszámlára történhet, a megjegyzés rovatban mindenképpen fel kell tüntetni a csoport vagy a táncos(ok) nevét. Ennek elhagyása esetén a befizetés semmisnek minősül.

Számlaszám: OTP 11773391-12449464 (Szalai Anita)
A nevezési lapot kérem az alábbi címre küldeni:
E-mail-ben: verseny@anita-hastanc.hu

Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánok:
Szalai Anita



/