/
Aktuális » XIII. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny és NYÍLT színpad

XIII. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny és NYÍLT színpad

Időpontja: 2023. július 2. 11 óra

JELENTKEZÉSI LAP: itt


Kedves Táncosok!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy az idén új kategóriával bővül a Gyöngyösi Hastáncverseny, illetve új nevet is kap az esemény: 13. Hastáncverseny az Anita Hastánciskola szervezésében. A helyszínt a tavalyi: Atkár, Egressy Gábor Művelődési Ház és Könyvtár.

Versenyen kívül NYÍLT SZÍNPAD-ra is lehet most is jelentkezni, ami annyiban különbözik a versenytől, hogy a zsűritől sem értékelést, sem díjat nem kapnak a táncosok.

A versenyen arany, ezüst, vagy bronz minősítést lehet szerezni, illetve a maximális pontszámot elért versenyzők abszolút győztesként külön díjazásban részesülnek.

A versenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni.

Kategóriák stílus szerint:

 1. Orientál: modern és klasszikus raks sharqi, megancé, klasszikus dal, orientál dal, klasszikus beledi, tarab, stb., (entré lehet eszközzel, ahol a stílus sajátossága) stb,
 2. folk és karaktertáncok: shaabi-beledi, gawazi, iraki, alexandriai, núbiai, khalighi, shamadan, debke, hagalla, fallahi, saidi, stb. (eszköz lehet, ahol a stílus sajátossága),
 3. fantázia: eszközös táncok (fátyol, ízisz szárny, legyezőfátyol stb.), fúziók (50%hastánc és 50/%egyéb tánc), dobszóló, nem arab pop, tribal, gótikus.

Kategóriák korosztály szerint: (csoportnál átlagéletkor számolandó)

 1. gyermek (10 évig)
 2. tini (10-14 évig)
 3. junior (14-18 évig)
 4. felnőtt I. (18-30 évig)
 5. felnőtt II. (30-45 évig)
 6. dáma (45 év fölött)

Kategóriák résztvevők száma szerint:

 1. szóló
 2. duó/trió
 3. kiscsoport (4-9 fő)
 4. nagycsoport (10 főtől)

Kategóriák tudásszint szerint:

 1. kezdő
 2. középhaladó
 3. haladó
 4. Profi

ÚJ KATEGÓRIA:

ÉLŐDOBOS IMPROVIZÁCIÓ

Bármely korosztály, bármilyen tudásszinttel jelentkezhet. Egyszerre egy kategória táncosai lesznek színpadon. A dobos a korosztálynak és tudásszinti beosztásnak megfelelően fog játszani a táncosoknak.

Mindenki saját belátása szerint döntse el, hogy melyik szint kategóriába nevez, semmilyen előfeltétel nincs, de a zsűrinek jogában áll a versenyen átsorolni.

A nyílt színpadra az alább felsorolt kategóriákon kívül bármilyen más kategóriával is lehet jelentkezni.


Szabályok:

A haladó szólista táncosok csak saját koreográfiával indulhatnak a versenyen! Nyílt színpadnál lehet nem saját is a koreográfia.

A csoportos haladó kategóriában a tanár is táncolhat a csoporttal.

A szabályzatot a nevezési lap beküldésével minden táncos elfogadja. Ezek a szabályok kötelezően betartandók. A versenyen a táncosok ügyeljenek értékeikre. Külön óvási lehetőség nincs. A szervezők a verseny egész területén, különösen öltözőkben és nézőtéren hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalnak. Mindenki csak a saját felelősségére indulhat a versenyen és tartózkodhat a rendezvény helyszínén. A helyszínen történt károkért, balesetekért, egészségügyi károsodásért stb. a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Az esetleges okozott anyagi kárt a táncos köteles megtéríteni. A szervezők a változtatás jogát minden téren fenntartják. A jelentkezők létszámától függően a kategóriák összevonásra kerülhetnek.

Zene: a zene hossza 3-5 perc terjedelem legyen, plussz-mínusz fél perc megengedett. A zenét kérem e-mailben elküldeni a verseny@anita-hastanc.hu email címre, de a biztonság kedvéért pendrive-on is legyen ott a zene mindenkinél.

Tánctér: 4x6m, parkettás, a háttér világos, törtfehér.
A teremben légkondícionáló nincs.

Pontozás: zsűritagonként maximum 20 pont kapható az alábbi bontásban:
Max. 5 pont a kategóriának megfelelő zene és ruhaválasztásra.
Max. 5 pont eszköztechnikára és/vagy tánctér használatra.
Max. 10 pont a táncmozdulatok pontosságára, tánctechnikára, koreográfia szerkesztésére, a tánc/stílus/kategória jellegéhez való hűségre.
Az értékelőlapok a verseny végén elvihetők.

Az élődobos improvizáció pontozása ettől eltérő: ott max.10 pont kapható.

A zsűri tagjai: Szmolinka Eszter Mahasti, Garai Csilla Shilla, Balla Andrea és Lilu Bellydance Ljuba Kijevből.

A zsűritagok saját tanítványt nem pontoznak, ilyen esetekben átlagot számítunk.

Nyeremények: Oklevelek, emléklapok, értékelő lapok, arany-ezüst-bronz érmek, továbbá a zsűritagok, szponzorok és a szervező felajánlásai.

A nézőknek a belépés 1000Ft, 14 év alatt 500Ft, a felkészítő tanároknak ingyenes!

A verseny helyszíne: Egressy Gábor Művelődési Ház és Könyvtár, Cím: 3213 Atkár, Fő út 46. Díjmentes parkolási lehetőség van közvetlenül a művelődési ház környékén.

Szállásajánló: www.kavalkadetterem.hu/panzio/

Jelentkezési határidő: 2023. június 13.

Nevezési díj versenyzőknek: Szólótánc: 6500.-Ft
Páros tánc: 4500.-Ft/fő
Csoportos tánc: 3 és 4 főnél 4000.-Ft/fő, 5 főtől 3500.-Ft/fő, 10 főtől 2000.-Ft/fő

Nevezési díj nyílt színpadra: Szólótánc: 4500.-Ft
Páros tánc: 3000.-Ft/fő
Csoportos tánc: 3 és 4 főnél 3000.-Ft/fő, 5 főtől 2500.-Ft/fő, 10 főtől 2000.-Ft/fő

A befizetett összeget a versenyző részéről történő visszamondás esetén NEM áll módunkban visszatéríteni. Amennyiben vészhelyzeti kormányrendelet miatt az adott időpontban nem lehet megszervezni a versenyt, a verseny másik, új időpontban lesz megtartva.

Jelentkezési és fizetési határidő: 2023. június 13.

A fizetés átutalással vagy közvetlen befizetéssel a bankszámlára történhet, a megjegyzés rovatban mindenképpen fel kell tüntetni a csoport vagy a táncos(ok) nevét. Ennek elhagyása esetén a befizetés semmisnek minősül.

Számlaszám: OTP 11773391-12449464. Kedvezményezett neve: Szalai Anita. Közlemény a táncos vagy csoport neve legyen

A nevezési lap: google űrlap a facebook eseménynél feltéve.

Zenét kérem a verseny@anita-hastanc.hu címre. Citromail-es email fiókkal rendelkezők a facebook-on küldjék a jelentkezést, mert nem minden esetben kapom meg a levelüket.

A Facebook-on lesz fent minden aktuális információ a 13. Hastáncverseny eseménynél. Kérek minden jelentkezőt, kövesse figyelemmel, hogy időben megkapjon minden fontos információt.

A szervezők a változtatás jogát minden téren fenntartják.

Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánok:
Szalai Anita
Tel: +3670/362-98-07/