/
Aktuális » XIV. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny és NYÍLT színpad

XIV. Gyöngyösi Országos Hastáncverseny és NYÍLT színpad


Kedves Táncosok!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy a tavalyi sikerre való tekintettel az idén is lesz ÉLŐDOBOS IMPROVIZÁCIÓ a Gyöngyösi Hastáncverseny, vagyis új nevén 14. Hastáncverseny az Anita Hastánciskola szervezésében. A helyszín a tavalyi: 3213 Atkár, Fő út 46. Egressy Gábor Művelődési Ház és Könyvtár.

A másik újdonság: TÖRZSI HASTÁNCOSOKnak külön kategória külön zsűrivel!! Zsűritagjaink között üdvözölhetjük Joós Juditot!

A harmadik újdonság: Anya-lánya kategória!

Versenyen kívül NYÍLT SZÍNPAD-ra is lehet most is jelentkezni, ami annyiban különbözik a versenytől, hogy a zsűritől sem értékelést, sem díjat nem kapnak a táncosok.

A versenyen arany, ezüst, vagy bronz minősítést lehet szerezni, érmet kap minden minősítés. Továbbá a maximális pontszámot elért versenyzők abszolút győztesként külön díjazásban részesülnek.

A versenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni.

Kategóriák stílus szerint:

  1. Orientál: modern és klasszikus raks sharqi, megancé, klasszikus dal, orientál dal, klasszikus beledi, tarab, stb., (entré lehet eszközzel, ahol a stílus sajátossága) stb,
  2. folk és karaktertáncok: shaabi, gawazi, iraki, alexandriai, núbiai, khalighi, shamadan, debke, hagalla, fallahi, saidi, mahraganat, stb. (eszköz lehet, ahol a stílus sajátossága),
  3. show-fantázia: eszközös táncok (fátyol, ízisz szárny, legyezőfátyol stb.), dobszóló, arab/egyiptomi pop, és nem arab pop
  4. fúziók (50%hastánc és 50/%egyéb tánc),
  5. ATS (FCBD), törzsi-fúzió, gótikus
  6. élődobos
  7. anya-lánya

Kategóriák korosztály szerint: (csoportnál átlagéletkor számolandó)

  1. gyermek (10 évig)
  2. tini (10-14 évig)
  3. junior (14-18 évig)
  4. felnőtt I. (18-30 évig)
  5. felnőtt II. (30-45 évig)
  6. dáma (45 év fölött)

Kategóriák résztvevők száma szerint:

  1. szóló
  2. duó/trió
  3. kiscsoport (4-9 fő)
  4. nagycsoport (10 főtől)

Kategóriák tudásszint szerint:

  1. kezdő
  2. középhaladó
  3. haladó
  4. Profi


ÉLŐDOBOS IMPROVIZÁCIÓ

Bármely korosztály, bármilyen tudásszinttel jelentkezhet. Tudásszint szerint külön improvizáció lesz a kezdőknek, középhaladóknak, haladóknak és a profiknak. Kategórián belül a táncosok egyszerre lesznek a színpadon.

Mindenki saját belátása szerint döntse el, hogy melyik szint kategóriába nevez, semmilyen előfeltétel nincs, de a zsűrinek jogában áll a versenyen átsorolni.

A nyílt színpadra az alább felsorolt kategóriákon kívül bármilyen más kategóriával is lehet jelentkezni.


Egyéb tájékoztató, szabályok:

A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette, és azokat magára és a csoportjára nézve kötelezőnek ismeri el.

A versenyen a táncosok ügyeljenek értékeikre! Külön óvási lehetőség nincs. A szervezők a verseny egész területén, különösen öltözőkben és nézőtéren hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalnak. Mindenki csak a saját felelősségére indulhat a versenyen és tartózkodhat a rendezvény helyszínén. A helyszínen történt károkért, balesetekért, egészségügyi károsodásért stb. a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Az esetleges okozott anyagi kárt a táncos köteles megtéríteni. A szervezők a változtatás jogát minden téren fenntartják. A jelentkezők létszámától függően a kategóriák összevonásra kerülhetnek. A rendezvényen videofelvétel és fénykép készül mindenkiről, melyek nyilvánosságra kerülhetnek. Aki ezt nem szeretné, jelezze külön emailben a szervezőnek. A szabályzatot a nevezési lap beküldésével minden táncos elfogadja.

A szervező kijelenti, hogy a nevezéskor kapott adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a verseny szervezése kapcsán kezeli, harmadik félnek nem adja tovább. A versenyző nevezésével beleegyezik, hogy a verseny rendezője a versenyen készített és rögzített kép-, valamint hangfelvételeket szabadon közzétehesse, ezzel kapcsolatosan semmilyen anyagi és egyéb követeléssel nem léphet fel.
A versenyző a nevezéssel vállalja és megérti, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, a nevező a versenyen saját felelősségére indul el, ezért sem a verseny rendezője, sem helyszíne, sem támogatói nem vonhatók felelősségre egy esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén.
A nevező csapat/egyén felkészítője vállalja, hogy tájékoztatja a csapatok minden egyes tagját erről a tényről.
Ha a verseny alatt bármikor a versenyző megbetegszik, megsérül és/vagy fizikai állapota veszélybe kerül a versenyző, tanár, vagy a csoport kísérője felelős jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek orvosi ellátásról.

Zene: a zene hossza 3-5 perc terjedelem legyen, plussz-mínusz fél perc megengedett. A zenét kérem e-mailben elküldeni a verseny@anita-hastanc.hu email címre, de a biztonság kedvéért pendrive-on is legyen ott a zene mindenkinél!

Tánctér: 4x6m, parkettás, a háttér világos, törtfehér.
A teremben légkondícionáló nincs.

Pontozás: zsűritagonként maximum 25 pont kapható az alábbi bontásban:
Max. 5 pont a megjelenésre.
Max. 5 pont az előadásmódra.
Max. 5 pont a színpadhasználatra.
Max. 10 pont a táncmozdulatok pontosságára, tánctechnikára, a tánc/stílus/kategória jellegéhez való hűségre.

A klasszikus hastánc zsűri tagjai: Szmolinka Eszter Mahasti, Garai Csilla Shilla, Balla Andrea, Vinis Viktória, Haasz Balázs

A törzsi hastánc zsűri tagjai: Joós Judit, a többiek még egyeztetés alatt.

A zsűritagok saját tanítványt nem pontoznak, ilyen esetekben átlagot számítunk.

Nyeremények: Oklevelek, arany-ezüst-bronz érmek, továbbá a zsűritagok, szponzorok és a szervező felajánlásai.

A nézőknek a belépés 1000Ft, 14 év alatt 500Ft, a felkészítő tanároknak és az atkári lakosoknak ingyenes!

A verseny helyszíne: Egressy Gábor Művelődési Ház és Könyvtár, Cím: 3213 Atkár, Fő út 46. Díjmentes parkolási lehetőség van közvetlenül a művelődési ház környékén.

Szállásajánló: vbjnet.hu/kollegium/ www.malomudvar.hu/malom-panzio www.kavalkadetterem.hu/panzio/

Jelentkezési határidő: 2024. június 7. (vagy a nevezési helyek betöltéséig, max. 100 produkció)

Nevezési díj versenyzőknek: Szólótánc: 7500.-Ft (18 év alatt 6500.-Ft)
Páros tánc: 4000.-Ft/fő
Csoportos tánc: 3 és 4 főnél 3500.-Ft/fő, 5 főtől 3000.-Ft/fő, 10 főtől 2500.-Ft/fő

Nevezési díj nyílt színpadra: Szólótánc: 5500.-Ft
Páros tánc: 4000.-Ft/fő
Csoportos tánc: 3 és 4 főnél 3500.-Ft/fő, 5 főtől 3000.-Ft/fő, 10 főtől 2500.-Ft/fő

Kedvezmények:

  1. Akik évek óta visszajárnak a versenyre, azoknak annyi % kedvezmény jár a nevezési díjból, ahány alkalommal itt voltak a versenyen. PL. aki már mind a 13 versenyen részt vett, és most jön a 14.-re is, annak 14% kedvezmény jár.
  2. Aki több versenyszámmal indul, 10% kedvezményt kap.
  3. A két kedvezmény nem vonható össze. Vagy az egyik, vagy a másik. A jelentkezőre van bízva, melyiket választja. Ez érvényes a Tahmina versenyen kapott kedvezményre is, és a Balaton Bellydance Cup –on kapott kedvezményre is, a kedvezmények nem vonhatók össze.

Jelentkezés a nevezési díj befizetésével és a zene elküldésével válik véglegessé.

A befizetett összeget a versenyző részéről történő visszamondás esetén NEM áll módunkban visszatéríteni. Amennyiben vészhelyzeti kormányrendelet miatt az adott időpontban nem lehet megszervezni a versenyt, a verseny másik, új időpontban lesz megtartva.

A fizetés átutalással vagy közvetlen befizetéssel a bankszámlára történhet, a megjegyzés rovatban mindenképpen fel kell tüntetni a csoport vagy a táncos(ok) nevét. Ennek elhagyása esetén a befizetés semmisnek minősül.

Számlaszám: OTP 11773391-12449464. Kedvezményezett neve: Szalai Anita. Közlemény a táncos vagy csoport neve legyen

A nevezési lap: google űrlap a facebook eseménynél feltéve.

Zenét kérem a verseny@anita-hastanc.hu címre.

A Facebook-on lesz fent minden aktuális információ a 14. Hastáncverseny eseménynél. Kérek minden jelentkezőt, kövesse figyelemmel, hogy időben megkapjon minden fontos információt.

A szervezők a változtatás jogát minden téren fenntartják.

Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánok:
Szalai Anita
Tel: +3670/362-98-07



/